Sander en Aletta Klop
280, Chemin de Laouba
33930 Vendays-Montalivet

tel: +33 (0)6 45 24 08 69
e-mail : info@campinglaouba.com
website : www.campinglaouba.com

Open: 1 mei tot 1 oktober
Aantal plaatsen: 30

De camping
Natuurcamping Laouba is gelegen tussen bos en weiland aan de rand van het dorp Vendays. Met 30 ruime staanplaatsen van 150 tot 200m en afwisselende beplanting is het een heerlijke oase om naar terug te keren na een heerlijke dag er opuit te zijn geweest. We bieden rust, ruimte, natuur, activiteiten en gezelligheid tegen een schappelijke prijs.

Faciliteiten
In de bar worden diverse drankjes en crêpes aangeboden met verse en zoveel mogelijk biologische producten.
In de omgeving is dermate veel te doen, te zien en te ontdekken dat we het aanbod op de camping beperkt houden tot een zwembad, sportveld en kleine speeltuin.

Omgeving
In Vendays vindt je een supermarkt en enkele restaurantjes en in de op 8 km gelegen levendige badplaats Montalivet een dagelijkse markt en een uitgebreid aanbod aan winkeltjes en horecagelegenheden. Door het bos en duingebied lopen diverse fietspaden naar de kleine kustplaatsen zodat je indien gewenst alles met de fiets kunt doen. Fietsen zijn eventueel te huur op de camping. Alle activiteiten die door de gemeente Vendays-Montalivet op en om het strand aangeboden worden zijn kostenloos en iedereen kan er aan deelnemen. Ook is het mogelijk om surfboards, sup-boards, fietsen e.d. te huren of lessen te volgen. 

Op 15 km naar het zuiden ligt het grootste zoetwatermeer van Frankrijk,
lac d’Hourtin. Dit meer met diverse kleine stranden en jachthavens is net als de oceaan bij Montalivet een paradijs voor watersportliefhebbers. Er worden zeilboten, waterfietsen, windsurfplanken etc. verhuurd en kitesurfcursussen gegeven. 

Gaat u 10 km naar het oosten dan komt u in de wijnstreek van de Medoc. Deze bekende streek met de beroemde wijnhuizen is zeker een bezoek waard. U kunt de wijnroute langs de riviermonding la Gironde en de daarop uitkomende rivier la Garonne stroomopwaarts volgen tot aan Bordeaux wat voor de liefhebbers van oude steden met een rijke historie ook een aanrader is.

This post is also available in: Engels Frans