Ed te Loo en Elvire Dirx
Le Marconnes 1
43420 Saint Arcons de Barges
tel: +33 (0)4 71 01 01 16
e-mail: info@lemarconnes.com
website: www.lemarconnes.com

Open: 1 april tot 1 november
Aantal plaatsen: 25

 

De camping
Camping Le Marconnès is prachtig gelegen in het zuiden van de Auvergne, bekend om haar blauwe kaas Bleu d’ Auvergne en de linzen van Le Puy.
De dikke muren van de gebouwen, zoals het restaurant, auberge en het sanitair, zijn opgetrokken uit grote grillige stenen van verschillende afmetingen. Hier en daar groeien er vetplantjes uit de muur. De aparte bouwstijl duidt op een bouwjaar van rond 1600. Zo zijn er nog schietgaten in de muren en is er een broodoven.
Het uitzicht is uniek en weids, met een prachtig zicht op dalen en bergtoppen. Aan de horizon kijkt u uit over een bergketen met o.a. de bekende 1800 meter hoge Mont Mézenc. Deze berg ligt op 60 km afstand.
Vanaf het voorjaar tot ver in de zomer staan de weilanden rondom vol met wilde bloemen. Aan de rand van de weilanden (binnen 10 minuten lopen) beginnen de bossen met ceders, dennenbomen en sparren. Hier wordt in het najaar jacht gemaakt op wilde zwijnen en herten. De enorme roofvogels zijn steeds indrukwekkend om te zien.

Faciliteiten
We hebben een restaurant waar dagelijks wordt gekookt en u kunt aanschuiven voor een lekkere dagschotel of menu.
Tevens bieden we een broodservice en is er in de bar de hele dag een versnapering te krijgen (drank, ijs).  Aangrensend aan het restaurant is een kleine brocante en we hebben natuurlijk een zwembad om af te koelen van de heerlijke dag of lekker loom bij te luieren.
Voor de liefhebbers is er gelegenheid om van de sauna gebruik te maken.

Omgeving
Le Marconnès ligt op 1100 meter hoogte, op de grens van de departementen Lozère, Ardèche en Haute-Loire. De rivieren Loire en Allier stromen op 10 km afstand. Hier ziet u nog vele oude kastelen.
De prachtige natuur, de vele ontspanningsmogelijkheden en bezienswaardigheden maken dat deze omgeving een heerlijke plek is om een vakantie door te brengen.
Op 6km, in Landos is een kleine supermarkt, in de grotere steden iets verder weg, zijn grotere en meerdere supermarkten en winkels te vinden. Op bijna elke dag van de week is er in de buurt wel een leuke markt te bezoeken. Voorts kun je vanaf de camping en in de omgeving mooie fiets- en wandeltochten maken (routes beschikbaar), watervallen of gorges bezoeken. Maar ook cayoning, parapenten, kanoen en raften behoort tot de mogelijkheden (binnen een straal van 30 km). In de stad Le Puy en Velay is het Startpunt van de bedevaartsroute naar Santiago de Compestella. De stad is Unesco erfgoed, met o.a. het Statue Notre Dame de la France en de basiliek, zeer de moeite waard om te bezoeken. Er liggen drie meren bij ons in de buurt om te recreeeren, en ook vissen is mogelijk.

This post is also available in: Engels Frans