Jack en Tonny 
Mas de Messier
34520 St. Félix de l’Héras
tel: +33 (0)4 67 44 52 63
e-mail : info@masdemessier.com
website : www.masdemessier.com

Open: 14 mei tot 24 september
Aantal plaatsen: 28

De camping
Camping Mas de Messier ligt zeer rustig en bijzonder fraai in de natuur op de zuidelijke grens van de ruige Causse du Larzac en het Middellandse zeegebied. Er zijn 28 grote kampeerplaatsen op een domein van 9 hectares. Door de speelse indeling is er voor iedereen veel privacy. Een flink aantal plekken heeft een prachtig uitzicht. De camping ligt op 680 meter hoogte, waardoor de temperaturen in de zomer zeer aangenaam zijn.
De bereikbaarheid is uitermate goed. Komend vanuit het noorden op slechts ca 10 minuten van de afslag 49 aan de A75 bij Le Caylar, en vanuit het zuiden op nog geen 5 minuten van de afslag 50 aan de A75 bij Saint Felix de L’Héras.
Het sanitair gebouw is eenvoudig van opzet en wordt zeer goed onderhouden.

Faciliteiten
De camping beschikt over ruime staanplaatsen “midden in de natuur”. De natuurlijke begroeiing zorgt voor veel privacy. De camping heeft een zwembad, gezellig terras, wifi-internet, bibliotheek, een trampoline en een tafeltennistafel. Verder zijn er nog de kippen die soms rondscharrelen op de camping.
In de campingwinkel kunt u elke dag terecht voor vers brood, ijs en wijn.
In het laagseizoen is er, afhankelijk van belangstelling, regelmatig de mogelijk mee te eten met de table d’hôtes.
In het hoogseizoen bereiden wij op afhaal basis culinaire quiche-menu’s, Frans menu du Jour en overheerlijke pizza’s. Uit eten op je eigen plek. Hoe leuk is dat!
Dit alles met voldoende keuzemogelijkheden en fait maison met verse ingrediënten.
Ca 5 keer per week is het terras geopend tussen 17:00 uur en 19:00 uur voor gezellig borrelen.
Wij verhuren 2 stuks prachtige compleet ingerichte lodge tenten op mooie plekken en een gîte.

Omgeving
In de verrassend mooie en gevarieerde omgeving vind je een grote diversiteit in flora, fauna en cultuur. Er zijn veel pittoreske dorpjes met gezellige markten zoals het prachtige Pezenas, Saint Guilhem le Désert in de gorges de L’Hérault, La Couvertoirade, Clermont d’Hérault, Nant en Cantobre. Bezoek je graag een flinke stad dan kun je naar Millau met zijn imposante brug en roquefort grotten, Montpellier, Aigues Mortes, Agde en Sète met musea, leuke markten, winkeltjes en grotten. Het prachtige Lac du Salagou vind je op een half uurtje, de Middellandse Zee met mooie stranden op een uur. Cultuur kun je opsnuiven in de verschillende tempeliervestingen, Le cirque de Navacelle, Le Chaos de Montpellier le Vieux en in diverse grotten. Er zijn uitstekende mogelijkheden voor (sportief / elektrisch) fietsen, mtb-en, wandelen, en kanoën. Maak je liever een autotocht? Ook hiervoor zijn er goede mogelijkheden. Voor alle activiteiten zijn er routes op de camping te verkrijgen.

Beleef de Mas en kom genieten van het pure buitenleven.
Je bent van harte welkom.

This post is also available in: EngelsFrans